WWW.VREDESDUIFJE.NL
m
praktijk Vredesduifje
bowen
contact
links

BOWEN-TECHNIEK

Bowen komt uit Australië en werd ontwikkeld door Thomas Ambrose Bowen. Hij heeft vanaf ongeveer zijn veertigste jaar een zeer drukke praktijk, waarbij hij ongeveer 13.000 mensen per jaar behandelde.

Wat is Bowen

Bowen is een eenvoudige doch zeer doeltreffende manuele behandelmethode, waarbij je met de duimen en wijsvingers rolt over spieren en specifieke plekken van het lichaam. Met Bowen werk je op het fasciale weefsel. Hierdoor ontstaat een directe en diepe werking.

Bowen behandelingen zijn het hoofdmenu in mijn praktijk. Ik vind Bowen een hele mooie behandelingsmethode omdat daarmee het lichaam in balans wordt gebracht en het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Het is niet aan leeftijd gebonden, dus voor jong en oud. Het is mooi om te zien hoe ieder mens hier weer anders op reageert. Bijvoorbeeld mensen die zich moeilijk ontspannen, kunnen zich gaan ontspannen.
Bowen werkt op de hele mens en lichaam, zo vertelde iemand die ik voor rugklachten had behandeld, dat haar hooikoorts ook sterk was verminderd.

Bowen helpt bijvoorbeeld bij rug-en nekpijn, frozen shoulder, tennis-elleboog, sportblessures, R.S.I. Kortom: elke klacht is het proberen waard. Ook voor chronische klachten.
Om er een paar te noemen chronische vermoeidheid, migraine, fibromyalgie en als laatste voorbeelden noem ik artritis en artrose. Bowen kan ook preventief bij sport toegepast worden. Kortom er is veel mogelijk aan reacties en toepassingen voor een Bowenbehandeling.
Het sleutelwoord is verandering!

Een behandeling duurt ongeveer 40 à 60 minuten en kan door licht zittende kleding heen gedaan worden. Tijdens de behandeling wordt er steeds een pauze van twee of vier minuten genomen, waarbij ik de kamer verlaat, zodat het lichaam de impuls kan verwerken.
Standaard kijk ik naar beenlenge verschil en indien nodig pas ik de Dorn beenlengte correctie toe.
Drie tot vijf behandelingen, eens per week, zijn meestal genoeg om tot verandering te komen; ook bij klachten die al langer bestaan. Meer behandelingen kunnen tot verdere verbeteringen leiden. Bij een aantal mensen geef ik één behandeling per maand of twee maanden, voor zeg maar 'onderhoud'.
Tarief 60,- per consult. Bent u aanvullend verzekerd, dan is het mogelijk dat u voor een vergoeding voor de Bowen behandeling in aanmerking komt. Vraag uw zorgverzekeraar.

Zie verder www.bowned.nl. Hier kun je ook scripties bekijken van een aantal bowentherapeuten www.bowned.nl/eindwerkstukken

Ik ben lid van:
- de beroepsvereniging: Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten
  zie: www.nvst.nl
- RBCZ (Registratie Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg)
- de Bowenvereniging
  zie: www.bowenvereniging.nl